Lyssand Sprosser

For å dele inn vinduer og dører, og komponere et utrykk som passer på resten av bygget, vil man i mange tilfeller velge å bruke sprosseinndelinger. Vi bruker sprosser for å dele glassflaten, som gjennomgående, avtagbare eller pålimte med avstandslist mellom glassene.

Lyssand Sprosser

Bruksområder

Hustyper i tradisjonell stil, hytter og hus i sveitserstil, er eksempler på bygg der det svært ofte passer med sprosser. Men vi ser også vertikalt inndelte vinduer i den mer og mer populære ny-funkis stilen.

Merk deg forskjellen på gjennomgående sprosser og post/losholt, der man bruker sprosser for å dele glasset, og post/losholt som brukes for å dele vinduene i flere åpningsrammer/ alternativt åpningsramme(r) kombinert med faste karmer.

Teknisk kvalitet

Gjennomgående sprosser er laget av laminert fingerskjøtet furu som er vakuumimpregnert på samme måte som våre øvrige produkter.

Dette gir en rekke fordeler, som;

-        maksimal stabilitet ved temperatur- og værforandringer
-        ingen kvist
-        god isolasjon takket være treets mange luftporer
-        lang levetid

De gjennomgående sprossene blir malt før montering i vinduene, dette sikrer beskyttelse overalt, også der man ikke kommer til for å male i ettertid

Hvite avtagbare sprosser leveres i PVC, ønskes avtagbare sprosser i annen farge, leveres det i malt treverk. Sprossene festes til vinduene/dørene med klips.

Lyssand sprosser Lyssand sprosser i tre og PVC

Avtagbare sprosser i tre og PVC


Bredde 28 mm og 55 mm montert utvendig på klips gjør at sprossene kan tas av ved rengjøring og vedlikehold.

Pålimte sprosser limes fast i glasset på både innvendig og utvendig side. Denne varianten leveres med falske avstandslister mellom glassene, slik at sprosseinndeligen ser ut som gjennomgående.

Energi

Ved bruk av gjennomgående sprosser vil du få redusert U-verdi (øket varmegjennomgang) på vinduene. Dette siden glasset isolerer bedre enn treverket, og dess flere sprosseinndelinger, dess mer vil U-verdien forringes.

 

Kontakt oss

Vi holder til på Håndverksenteret ved Smidsrødveien på Nøtterøy.
Ring oss gjerne, eller bruk skjemaet under.

AS Glassrønning
Håndverksenteret
Smidsrødveien 45
3120 Nøtterøy

Tlf: 33 35 22 50
E-post: post@glassronning.no

Åpningstider:
man-fre: kl.08.00 - 16.00
tor: kl. 08.00 - 17.00
Lørdager stengt.