Lyssand Toppsving

Lyssand Toppsving vindu er et åpningsvindu som du kan snu helt rundt slik at utsiden vender inn - klar til vasking. En stor fordel ikke minst i hus med flere etasjer og vanskelig adkomst. Vinduet snues utover slik at det er unødvendig å fjerne gardiner eller planter.

Lyssand toppsving

Hver gang vinduet åpnes, stopper det automatisk i barnesikringsposisjon som er ca. 15 cm åpning. For å åpne det videre må sikringen oppheves. Det er enkelt for voksne, men vanskelig for barn.

Vinduet har to lufteposisjoner; - ved ca. 5 cm og - ved ca. 15 cm. Ved lufteposisjon 5 cm kan vinduet låses med vrider. Ved lufteposisjon 15 cm kan luftesperren holde vinduet i barnesikringsstilling slik at rommet kan luftes uten at vinden slår vinduet igjen.

Vinduet betjenes enkelt, med ett-greps vrider i matt krom utførelse. Toppsving fra størrelse 1080 mm x 1080 mm er godkjent som rømningsvei. Som standard leveres vinduet med monteringsbeslag og uten spikerhull. Den innvendige karmen får derfor ingen spikerhull som må dekkes til med skjemmende propper.

Bruksområder

Vinduet kan lages i en rekke størrelser og design, også på spesialmål etter tegning, og passer derfor til alle typer hus, så vel i nybygg som til utskifting av vinduer ved rehabilitering.

Lyssand Toppsving tilbys også med ulike sprosseløsninger og alle typer glass.

Vinduet kan være frittstående eller kombineres med fastkarmvinduer i samme karm.

Teknisk kvalitet

Lyssand Toppsving er laget av laminert fingerskjøtet furu som er vakuumimpregnert. Karmdybde 105 mm. Dette gir en rekke fordeler, som;

-      maksimal stabilitet ved temperatur- og værforandringer
-      ingen kvist
-      god isolasjon takket være treets mange luftporer
-      lang levetid

Ferdigmalte vinduer fra fabrikk males etter at materialene er tørket og utfrest, men før sammensetting. Det gir beskyttelse overalt: I glassfalser, under beslag og i alle profiler - steder du aldri senere vil komme til.

Glasset sikres ved at det er limt til treverket i alle fire hjørner.

Miljø

Treprofilene i et Lyssand Toppsving-vindu er laget av furu. Fordelen med furu er at det er et miljøvennlig materiale som kan resirkuleres, samtidig er det en fornybar ressurs.

Farger og overflate

Toppsvingvindu leveres som standard hvitmalt i fargekode NSC S0502-Y. Hengsler og bunnglasslist i hvit utførelse. Vinduene tilbys også ferdigmalt i en annen NCS farge, eller med ulik farge utvendig og innvendig. Kan også tilbys i ubehandlet utførelse.

Som et vedlikeholdsfritt alternativ tilbys Lyssand Toppsving-vinduer bekledd med aluminium utvendig. Disse fås i 8 standardfarger til samme pris som hvit.

Glassalternativer

Lyssand Toppsving tilbys med ulike glassalternativer; -som selvrensende, -soldempende, - lyddempende, - sikkerhetsglass eller kombinasjoner av disse.

Sprosser

Lyssand Toppsving tilbys med sprossealternativene gjennomgående, avtagbare eller pålimte.
Sprosser tilbys i ulike bredder og kombinasjonsløsninger. Kikk under menyvalget sprosser for å se alternativer.

Tilbehør

Til toppsvingvindu tilbys også ferdigjusterte og malte foringer med eller uten blomsterbrett.

Kontakt oss

Vi holder til på Håndverksenteret ved Smidsrødveien på Nøtterøy.
Ring oss gjerne, eller bruk skjemaet under.

AS Glassrønning
Håndverksenteret
Smidsrødveien 45
3120 Nøtterøy

Tlf: 33 35 22 50
E-post: post@glassronning.no

Åpningstider:
man-fre: kl.08.00 - 16.00
tor: kl. 08.00 - 17.00
Lørdager stengt.